Τελιγιορίδου με κτηνοτρόφους στο Αμύνταιο

Στη συνεδρίαση του Κλαδικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο Φλώρινας, παρευρέθηκε μετά από πρόσκληση του Συνεταιρισμού, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

 

Οι κτηνοτρόφοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τις τάσεις που υπάρχουν στην αγορά γάλακτος. Η κ. Τελιγιορίδου από την πλευρά της ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΥΠΑΑΤ για τα θέματα που απασχολούν τους αιγοπροβατοτρόφους, τονίζοντας «Το Υπουργείο δεν μπορεί να διαμορφώσει τις τιμές του γάλακτος, μπορεί όμως να κάνει -και έχει ξεκινήσει- εκτεταμένους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα. Η νέα Υπουργική απόφαση για το γάλα θα είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τη στήριξη της κτηνοτροφίας».

Το Αμύνταιο είναι μια από τις περιοχές της χώρας που έχει υποστεί πλήγμα από την αποβιομηχάνιση και το φευγιό των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό,  καθώς εκεί λειτουργούσε στο παρελθόν εργοστάσιο της ΦΑΓΕ το οποίο έχει περιέλθει στον έλεγχο της τοπικής γαλακτοκομικής/ τυροκομικής εταιρείας Δημητρίου κι αναμένεται να λειτουργήσει και πάλι.

You might also like