Φωτ. Αραμπατζή: “Σε ανοδική τροχιά η τιμή του γάλακτος”

Τοποθέτηση της υφυπουργού σε ημερίδα στις Σέρρες

Με ευρεία συμμετοχή αγροτών και εκπροσώπων αγροτικών φορέων πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινής Αραμπατζή, η Ημερίδα Διαβούλευσης του ΥπΑΑΤ και της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021 – 2027 με στόχο  την κατάρτιση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας μας.

 

Στον τομέα των υψηλών περιβαλλοντικών απαιτήσεων της νέας ΚΑΠ και της «Πράσινης Συμφωνίας», η Σερραία Υφυπουργός προέταξε ως τομέα αιχμής την ορεινή, εκτατική αιγοπροβατοτροφία, η ενίσχυση της οποίας αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου. Στρατηγική επιλογή γιατί εκτός της δυνητικής δυναμικής της (1η στην αιγοτροφία, 3η στην προβατοτροφία η χώρα μας στην ΕΕ) εξασφαλίζει υγιές περιβαλλοντικό αποτύπωμα, για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη του στόχου για μηδενική ρύπανση.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων και στη διακηρυγμένη βούληση της Κυβέρνησης για εντατικοποίηση των ελέγχων, τη διάθεση εισφορών υπέρ ΕΛΓΟ αποκλειστικά για ελέγχους, τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ισοζυγίων γάλακτος και κρέατος, την αυστηριοποίηση του κυρωτικού πλαισίου και την επιβολή προστίμων, κατά τρόπο αμείλικτο σε εκείνους οι οποίοι ελληνοποιούν πολύτιμα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πριν ακόμη ανοίξει η βεντάλια των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, τα σημάδια είναι ήδη ορατά στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος, που από την ελεύθερη πτώση, στην οποία βρέθηκε δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, έχει τεθεί ξανά σε ανοδική τροχιά».

You might also like