Νέα προϊόντα από το Τυροκομείο Κουτρομάνος

Μποτινέλο, κατσικίσιο βούτυρο και τσαλαφούτι με σκόρδο. Έπεται συνέχεια...

Νέα προϊόντα και μπόλικη αισιοδοξία ότι η αγορά σύντομα θα επανέλθει στους συνήθεις ρυθμούς της είναι η ‘συνταγή’ με την οποία πορεύεται αυτό το διάστημα το Τυροκομείο Κουτρομάνος από την Ευρυτανία. Στο …μενού περιλαμβάνονται αρκετά νέα προϊόντα

 

Το Μποτινέλο είναι το νέο ρόφημα του τυροκομείου. Η ονομασία του προήλθε από το εργαλείο με το οποίο παλαιότερα οι παραγωγοί κοπανούσαν το γάλα για να βγει το ξινόγαλο. «Με προσθήκη καλλιέργειας γιαουρτιού, δημιουργήθηκε ένα ρόφημα πιο παχύρευστο, στη μορφή που έχει το αριάνι, το οποίο είναι ταυτόχρονα χωνευτικό και δροσιστικό» μας λέει ο Ηλίας Κουτρομάνος, διευκρινίζοντας ότι το προϊόν συνιστάται και για μικρές ηλικίες και για μεγάλους καταναλωτές για καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Ο Ευρυτάνας παραγωγός κυκλοφόρησε επίσης κατσικίσιο βούτυρο σε συσκευασία 240 γραμμαρίων ανάλατο για όλες τις χρήσεις, για ζαχαροπλαστική  και μαγειρική, σκοπεύει μάλιστα να προχωρήσει σε παραγωγή του προϊόντος σε συσκευασία μεριδοποίησης για ξενοδοχεία και νοικιαζόμενα δωμάτια. Κυκλοφόρησε επίσης τσαλαφούτι με σκόρδο, ένα κρεμώδες πρόβειο τυρί με μαύρο σκόρδο που δίνει πικάντικη και καπνιστή γεύση και συνιστάται για μεζέ με τσίπουρο και κρασί.Τη γκάμα των νέων προϊόντων συμπληρώνουν, μέχρι αυτή τη στιγμή η τυροκαυτερή με ανθότυρο και φέτα.

Όπως μας ενημέρωσε ο Ηλίας Κουτρομάνος τα προϊόντα αυτά έχουν τοποθετηθεί σε πάνω από 30 καταστήματα στην Αθήνα, κυρίως mini market και delicatessen ενώ μέσα στον Δεκέμβριο θα  κυκλοφορήσουν δύο νέα προϊόντα: μερίδα φέτα σε δύο γεύσεις, σε σκαφάκι για φούρνο μικροκυμάτων, για μεζέ.

Για τη νέα χρονιά το Τυροκομείο Κουτρομάνου έχει προγραμματίσει να φτιάξει και πάλι ταλαγάνι καθώς η πρώτη προσπάθεια -σε πολύ περιορισμένη ποσότητα και για έναν μόνο μήνα-  πήγε πάρα πολύ καλά. Το νέο χρόνο θα κυκλοφορήσουν επίσης κατσικίσια γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα, διευρύνοντας κι άλλο την ήδη πλούσια γκάμα προϊόντων του τυροκομείου που εδρεύει στο Καρπενήσι.


Κεντρική φωτογραφία: Τα νέα προϊόντα του Τυροκομείου Κουτρομάνος.

You might also like