Ελληνοποιήσεις γάλακτος: Στο στόχαστρο του ΕΛΓΟ- Δήμητρα

Με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών θα παρακολουθείται η διακίνηση

Τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων στον τομέα της διακίνησης του γάλακτος χρηματοδότησε ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα.

 

Στόχος του προγράμματος που υλοποιείται πιλοτικά στην περιοχή της Θεσσαλίας, είναι ο έλεγχος και η ψηφιακή καταγραφή όλων των σημείων ενδιαφέροντος στην αλυσίδα παραγωγής και διακίνησης του γάλακτος (ισοζύγια και ιχνηλασιμότητα της πορείας με την αξιοποίηση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας  RIFD (αισθητήρες καταγραφής και ταυτοποίησης μέσω ραδιοσυχνοτήτων, σε συνδυασμό με ασφαλή συστήματα αποθήκευσης δεδομένων τύπου blockchain.

Το συντονισμό και την επιμέλεια της ανάπτυξης και πιλοτικής εφαρμογής του νέου συστήματος στη Θεσσαλία είχε το μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΟ- Δήμητρα Γ. Σδάνης. Στη δράση συμμετείχαν εθελοντικά δύο συνεταιριστικές βιομηχανίες, ο Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγής ‘ΘΕΣγάλα’ (παραγωγή αγελαδινού γάλακτος) και ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας ‘ΓαλαΕΛΑΣΣ’ (παραγωγή πρόβειου και γίδινου γάλακτος) καθώς και όλοι οι ανεξάρτητοι ιδιώτες παραγωγοί – κτηνοτρόφοι που συνεργάζονται με τις δύο αυτές  βιομηχανίες.

You might also like