Νέο βουβαλίσιο τυρί από ‘Τα Καλά Βουνά’

Το τυροκομείο προγραμματίζει επενδύσεις και παραγωγή νέων προϊόντων

Η τυροκομική εταιρία ‘Τα Καλά Βουνά’, η οποία συνδέεται επιχειρηματικά με την εταιρία παραγωγής και διακίνησης τροφίμων Αγρότοπος, παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο προϊόν στην οικογένεια των λευκών τυριών της.

 

Όπως αναφέρει σχετικά η εταιρεία, πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, το Βουβαλίσιο λευκό τυρί από φρέσκο βουβαλινό γάλα από το νομό Σερρών. «Το φρέσκο βουβαλινό γάλα που συλλέγουμε καθημερινά από την Κερκίνη Σερρών έχει ευεργετικές συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό γι’ αυτό και συνίσταται ως τροφή των αδυνάτων και των ασθενών» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Το νέο προϊόν της τυροκομικής ‘Τα Καλά Βουνά’  είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες, έχει χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης και υψηλά επίπεδα ασβεστίου. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και φώσφορο, βιταμίνη Α και πρωτεΐνες, περιέχει πληθώρα ιχνοστοιχείων όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και βιταμίνες όπως Β12. Στην Αθήνα κυκλοφορεί στο κατάστημα τροφίμων Μιράν και τα σουπερμάρκετ Θανόπουλος.

 

O επιχειρηματίας Χρήστος Λουπάτατζης, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της τυροκομικής από κοινού με τον επιχειρηματία Βασίλη Καλαϊτζίδη που δραστηριοποιείται στον κλάδο των τροφίμων με την εταιρεία Αγρότοπος (παραγωγή κι εμπορία οσπρίων υπό την επωνυμία Ορυζόμυλοι Αναγέννησης στην Αναγέννηση Σερρών), μας ενημέρωσε πως το επόμενο διάστημα τα Καλά Βουνά έχουν  προγραμματίσει μια σειρά επενδύσεων οι οποίες αφορούν κυρίως την επέκταση του υφιστάμενου τυροκομείου αλλά και την δημιουργία νέων κωδικών στο τυρί.

Όταν του ζητάμε να μας περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα στον νομό Σερρών μας εξηγεί: «Στις Σέρρες οι τιμές του γάλακτος έχουν αυξηθεί, η πρώτη ύλη που παίρνουμε είναι πολύ ποιοτική και γενικότερα η συνεργασία μας με τους τοπικούς γαλακτοπαραγωγούς είναι πολύ καλή».


‘Τα Καλά Βουνά’ είναι ένα μικρό αλλά σύγχρονο τυροκομείο, το οποίο ξεκίνησε την λειτουργία του το 2019. Δείτε παλαιότερο δημοσίευμα του Dairy News για το τυροκομείο ‘Τα Καλά Βουνά’ .

You might also like