Στραγγισμένο γιαούρτι από το αγρόκτημα της ΑΓΣ

Τέσσερις κωδικοί σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τηρώντας κατά γράμμα την παραδοσιακή τεχνική παραγωγής γιαουρτιού με απόλυτα φυσική στράγγιση, το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, διαθέτει πλέον στην αγορά το… στραγγισμένο γιαούρτι της.

Είναι ένα καθαρά νέο προϊόν, το οποίο βρίσκεται στα ψυγεία μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη μικρή λιανική της Θεσσαλονίκης και φυσικά στο campus store της Σχολής, ενώ είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με άλλους λιανεμπόρους.

Το στραγγισμένο (και όχι στραγγιστό) γιαούρτι, ήρθε για να κατακτήσει τους ουρανίσκους των καταναλωτών. Η διαδικασία παραγωγής του γίνεται με προσθήκη καλλιέργειας γιαούρτης στο φρέσκο αγελαδινό γάλα της Σχολής, τη μεταφορά του σε πάνινες τσαντίλες από βαμβακερό πανί και τη στράγγισή του για περισσότερες από 36 ώρες με φυσική αποβολή υγρασίας του πήγματος.

Η υγρασία που αποβάλλεται σε ορισμένες φορές ξεπερνάει τα 2/3 της συνολικής πρώτης ύλης (φρέσκο γάλα) και τα στερεά που μένουν –συμπυκνωμένα πλέον- αποτελούν το γιαούρτι που συσκευάζεται.


Το στραγγισμένο γιαούρτι της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι 100% χειροποίητο, εύγεστο, με μοναδική υφή και ιδιαίτερα κρεμώδες. Δεν περιέχει συντηρητικά, ορμόνες, πηκτίνη, γλυκαντικές ουσίες, ούτε προσθήκη κρέμας.


Χαρακτηριστικό της ποιότητας και της ευλαβικής τήρησης της παραδοσιακής συνταγής είναι το γεγονός ότι απαιτούνται τρία λίτρα παστεριωμένου φρέσκου αγελαδινού γάλακτος Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για την παραγωγή ενός κιλού στραγγισμένου γιαουρτιού. Επίσης, περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σημαντικής βιολογικής αξίας, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η διάθεση του παραδοσιακού γιαουρτιού που παράγεται από το γάλα των αγελάδων της Σχολής.

Να σημειωθεί ότι στην αγορά έχουν βγει συνολικά τέσσερις κωδικοί στραγγισμένου γιαουρτιού:

  • Κύπελλο 500 γραμμαρίων με 5% λιπαρά.
  • Κύπελλο 500 γραμμαρίων με 2% λιπαρά.
  • Κεσεδάκι 180 γραμμαρίων με 5% λιπαρά.
  • Κεσεδάκι 180 γραμμαρίων με 2% λιπαρά.
You might also like