Ανακοίνωση ΣΕΚ για τη φωτιά στη Λέσβο

Ζητάει αποκατάσταση των ζημιών του Συνεταιρισμού

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα ανακοίνωση για τη μεγάλη καταστροφική φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου Λέσβου. Την παραθέτουμε αυτούσια.

 

«Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου, είναι ένας πρωτοποριακός Συνεταιρισμός στην ακριτική Λέσβο. Προχώρησε στην τυροκόμηση του αιγοπρόβειου γάλακτος των μελών του, τροφοδοτώντας την ντόπια και ευρύτερη αγορά με αγνά τυροκομικά προϊόντα, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο γάλα και τους κτηνοτρόφους και ταυτόχρονα δίνοντας το φωτεινό παράδειγμα του τι μπορούν και τι πρέπει να κάνουν οι Συνεταιρισμοί, για να στηρίξουν το εισόδημα των κτηνοτρόφων μελών τους.

Οι εγκαταστάσεις αυτού του Συνεταιρισμού, σήμερα το πρωϊ, κάηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά, από φωτιά που εκδηλώθηκε μέσα στους χώρους των ζωοτροφών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία. Τα στελέχη του Συνεταιρισμού, μιλούν ότι είναι πολύ δύσκολο η περίπτωση η φωτιά να εκδηλώθηκε μόνη της.

Ο ΣΕΚ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα στελέχη του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου και τον στηρίζει  στην προσπάθεια του για αντιμετώπιση της κρίσης που διέρχεται

Καλούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις Υπηρεσίες του, να διερευνήσουν άμεσα τα αίτια του περιστατικού που κατέστρεψε ένα Συνεταιρισμό, που με τις προοδευτικές του ενέργειες έθιγε ίσως κάποια συμφέροντα ανταγωνιστικά.

Καλούμε την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών, να στηρίξουν οικονομικά τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, ούτως ώστε σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπέστη από την ύποπτη φωτιά και να επανέλθει στην παραγωγική διαδικασία του, προς όφελος των κτηνοτρόφων και του νησιού συνολικά».

You might also like