Χωριό της Κάρλας: Νέο κατάστημα στον Βόλο

Είσοδος της εταιρείας στο φρέσκο γάλα

Η κτηνοτροφική και γαλακτοκομική εταιρία Το Χωριό της Κάρλας που εδρεύει στο Μετόχι Καναλίων Κάρλας, στη Μαγνησία, διαθέτει πλέον νέο εταιρικό κατάστημα στον Βόλο, το Karla Fresh Farm, το οποίο μαζί με το αντίστοιχο της Αθήνας, που λειτουργεί από το 2018, συνιστούν τα δύο πρώτα  βήματά της στη λιανική πώληση. Παράλληλα η εταιρία εισήλθε και στο φρέσκο γάλα.

 

Η είσοδος της εταιρείας -που έγινε ευρύτερα γνωστή από τα εξαιρετικά γιαούρτια και το ιδιαίτερο κεφίρ που παράγει-  στην αγορά του φρέσκου εμφιαλωμένου γάλακτος, πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2020 κι αυτή τη στιγμή παράγει τρεις κωδικούς: φρέσκο αγελαδινό γάλα πλήρες 3,8% λιπαρά κι ελαφρύ 1,5% καθώς και κατσικίσιο 4,2%. Η παραγωγή καλύπτει μόνο τους συνεργάτες και τα δύο ιδιόκτητα καταστήματα στην Αθήνα (Μετρό Πανόρμου) και τον Βόλο.

Το Χωριό της Κάρλας, η κτηνοτροφική, γαλακτοκομική και τυροκομική εταιρεία από Μετόχι Καναλίων Κάρλας, στην  Μαγνησία, εισήλθε πρόσφατα στην παραγωγή και διανομή φρέσκου γάλακτος.

 

Το Χωριό της Κάρλας δεν προτίθεται να διευρύνεται το δίκτυό του στην Αθήνα μέσω ενός ακόμα ιδιόκτητου καταστήματος διότι το σύνολο της παραγωγής εξαντλείται στο υπάρχον δίκτυο των συνεργαζόμενων  βιολογικών καταστημάτων, delicatessen και παντοπωλείων. «Απεναντίας αυτή τη στιγμή έχουμε μεγάλες ελλείψεις που φτάνουν μέχρι και το 40% των παραγγελιών και είναι άστοχο να προσθέσουμε άλλο ένα κατάστημα ενώ δεν μπορούμε να το καλύψουμε με προϊόν» μας λέει ο Δημήτρης Τσιούκας, ένας εκ των τριών αδελφών που διοικούν την εταιρία (Θανάσης και Νίκος οι άλλοι δύο). «Έχουμε στραφεί πλέον στον στάβλο μας και στόχος από εδώ και πέρα είναι να αυξήσουμε το κοπάδι και την παραγόμενη ποσότητα γάλακτος. Θέλουμε επίσης να βελτιώσουμε τις τεχνικές στη μεταποίηση για την παραγωγή ακόμα πιο ποιοτικών προϊόντων. Είναι εκτός της φιλοσοφίας μας το να αγοράσουμε γάλα από τρίτους» συμπληρώνει.


Το  Karla Fresh Farm απασχολεί 10 άτομα, λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και διαθέτει, εκτός από τα προϊόντα του Χωριού της Κάρλας, ψωμί, γλυκά (με την υπογραφή του σεφ Γιώργου Αγαπητού), πάστες, τσουρέκια, χειροποίητες πίτες, σνακ και σάντουιτς.

You might also like