Ολοκληρώθηκε το Balkan Cheese Festival

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα- Έλληνες τυροκόμοι στο Βελιγράδι

Ολοκληρώθηκε το 12ο Balkan Cheese Festival, το ετήσιο φεστιβάλ τυροκομικών (κι όχι μόνο) προϊόντων που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι και τρεις ελληνικές τυροκομικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην ελληνική αποστολή μαζί με εταιρίες και παραγωγούς εμφιαλωμένου οίνου, βοτάνων, μελιού κ.ά.

 

Της ελληνικής αποστολής ηγήθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Σερβία Γιώργος Διακοφωτάκης. Στο Balkan Cheese Festival συμμετείχαν οι εταιρίες Όλυμπος (με θυγατρική της στην Σερβία), η Καράλης και η Δ. Μπούμπας- Τυροκομικά Μετσόβου και παρουσιάστηκαν προϊόντα όπως φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κασέρι, μανούρι, μυζήθρα, κασκαβάλι, μετσοβόνε κά.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στο 12ο Balkan Cheese Festival

 

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι τα τυριά αποτελούν το ανταγωνιστικότερο ελληνικό προϊόν στην παγκόσμια αγορά. «Το προνόμιο της Ελλάδας είναι ότι έχουμε ποιότητα στον πρωτογενή τομέα. Ειδικά στην Ήπειρο, όπου έχουμε 5.000 αρωματικά φυτά, όλα τα προϊόντα γύρω από το γάλα είναι ποιοτικά, όχι μόνο ανταγωνιστικά από πλευράς ποιότητας αλλά και από πλευράς ποικιλίας. Συνεπώς δεν είναι τυχαίο ότι κατακτήσαμε τα τελευταία χρόνια όλες τις αγορές του κόσμου» επισήμανε ο κ. Καχριμάνης. Ανέφερε επίσης, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου με την συμμετοχή της σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις που γίνονται στο εξωτερικό, στοχεύει στην προώθηση των τυροκομικών προϊόντων και έχει καταφέρει να δώσει μεγάλη ώθηση στις εξαγωγές. Ο κ. Καχριμάνης δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον της τυροκομικής, υπογραμμίζοντας: «Εάν έχουμε σωστούς κανόνες και τους τηρούμε, η παραγωγή τυροκομικών προϊόντων θα είναι ένα μεγάλο ατού της πατρίδας μας για να μην ξαναμπούμε σε μνημόνια».

Οι νικητές του διαγωνισμού στο 12ο Balkan Cheese Festival.

 

You might also like