ΕΒΟΛ: Περιμένει τζίρο 20 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία πληρώνει το πρόβειο γάλα 1,15 ευρώ και το βιολογικό γίδινο 0,85 ευρώ

Τζίρο ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία θα υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ, περιμένει για το 2021 η ΕΒΟΛ, την ίδια στιγμή που καταβάλει προσπάθεια να διατηρήσει της τιμές των προϊόντων της και να μην περάσει την αύξηση του κόστους παραγωγής στους καταναλωτές.

 

Η ΕΒΟΛ, μια από τις τρεις Θεσσαλικές γαλακτοβιομηχανίες που βρίσκεται μεταξύ των 10 πρώτων γαλακτοβιομηχανιών στην Ελλάδα, προχώρησε πρόσφατα σε επένδυση ύφους 2 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτα Πρίντζο, η αύξηση της τιμής των ζωοτροφών έχει επηρεάζει αρνητικά την ελληνική κτηνοτροφία και κατ’ επέκταση και τη γαλακτοκομία. Η ΕΒΟΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρό της πλήρωσε  στους συνεργάτες της κτηνοτρόφους το μεν  πρόβειο γάλα 1,15 ευρώ και το βιολογικό γίδινο προς 0,85 ευρώ (τιμές Οκτωβρίου).

Η εταιρία έχει θετικό οικονομικό προφίλ και μάλιστα στη χρήση του 2021 το μέρισμα αναμένεται πως θα ανέλθει σε 1.500 ευρώ. Όσο αφορά την επένδυση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αυτή αφορά  σε μηχανές εμφιάλωσης, μια νέα μηχανή παραγωγή γιαουρτιού και έξι καινούργια αυτοκίνητα διανομής, για την ανανέωση του στόλου.

Στόχος της εταιρίας για το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία κέντρου διανομής των προϊόντων της σε κομβικά σημεία στην Ελλάδα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του λιανεμπορίου. Το πρώτο από αυτά θα φτιαχτεί, κατά πάσα πιθανότητα, στην Αθήνα και θα κοστίσει 4-6 εκατ. ευρώ

You might also like