ΑΓΝΟ: Πέρασε στον Όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία

‘Ανάσταση’ του brand ετοιμάζουν οι αδελφοί Σαράντη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μακρά διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ από τη Θεσσαλονίκη και οι αδελφοί Δημήτρης και Μιχάλης Σαράντης του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία (Όλυμπος, Τυράς), είναι αυτοί που θα συνεχίσουν την ιστορία της ΑΓΝΟ.

 

Οι δύο επιχειρηματίες από τη Θεσσαλία ήταν οι μοναδικοί διεκδικητές των περιουσιακών στοιχείων (σήμα κι εγκαταστάσεις) στον πιο πρόσφατο (από τους αρκετούς άγονους μέχρι σήμερα…) διαγωνισμό και προσφέροντας πάνω από 7,7 εκατ. ευρώ απέκτησαν την ΑΓΝΟ.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη κι αυτή τη φορά για την επιτυχία του εγχειρήματος καθώς οι δύο επιχειρηματίες έχουν διεκδικήσει, αποκτήσει και αναπτύξει και στο παρελθόν συνεταιριστικές βιομηχανίες, όπως στην περίπτωση της Ροδόπη η οποία συνεχίζει κανονικά την πορεία της.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Όμιλο των Ελληνικών Γαλακτοκομείων να διεκδίκησε την ΑΓΝΟ προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει ως μέσο για την επέκτασή του στο παγωτό, καθώς όπως είναι γνωστό στους παλαιότερους, η ΑΓΝΟ ήταν ένα από τα πιο ‘δυνατά’ brands στον κλάδο του παγωτού με σημαντικά μερίδια αγοράς ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα.

You might also like