«Γέφυρα» κτηνοτροφίας-καταναλωτών

Νέα πρωτοβουλία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής η 'Κατευθυντήρια Επιτροπή'

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6/7/2022, η πρώτη δημόσια διαδικτυακή συνάντηση των μελών της «Κατευθυντήριας Επιτροπής-Steering Committee» του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής-Άγιος Γεώργιος. Η Κατευθυντήρια Επιτροπή είναι μια «γέφυρα», μια προσπάθεια γεφύρωσης και αλληλοσεβασμού των κτηνοτρόφων-παραγωγών πραγματικού πλούτου (τροφής) και των καταναλωτών για πιστοποιημένη ποιότητα. Η Κατευθυντήρια Επιτροπή θα μπορούσε να έχει τον χαρακτήρα Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και προσανατολισμού των κοινωνικών δραστηριοτήτων του Συλλόγου.
Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μιχαηλίδης, ΑγροΝέα, AgroBus

 

Όπως είπε ο Γιάννης Κοντογιάννης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής, οι κτηνοτρόφοι, όπως όλοι οι αγρότες, είναι «πολυεργαλεία» με συνεχή απασχόληση, 365 μέρες τον χρόνο, 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, δίνοντας μεγάλη προτεραιότητα στην φροντίδα των ζωντανών τους. Αυτή η συνεχής απασχόληση δεν επιτρέπει επαρκή ενασχόληση σε κοινωνικές εκδηλώσεις και ενημέρωση του ρόλου της κτηνοτροφίας στην συμβιωτική επιβίωση των αστικών κοινωνιών, αλλά και την αναγνώριση της συμβολής της κτηνοτροφίας στην επιβίωση των αστικών κοινωνιών.

Στην πρώτη συνάντηση διακρίναμε την παρουσία των: Μάγδα Κοντογιάννη, καθ Γιώργου Αρσένου, Αθηνάς Μιχαηλίδου, καθ Γιάννη Μπόσιου, Γιάννη Κοντογιάννη, Δρ Κατερίνας Γρηγοριάδου, καθ Γιάννη ΧατζηΓεωργίου, Δρ Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, Γιάννη Γκλαβάκη, Ιωάννα Σαπουνάκη, Ζαφείρη Ναστούλη και Νίκου Δημόπουλου. Με ειδοποίησή εξέφρασαν την υποστήριξη τους οι: καθ Σέρκο Χαρουτουνιάν, Γιάννης Τσιρώνης, Δρ Θωμάς Παπαχρήστου και καθ Γιάννης Σκούφος και υπήρξε η θετική ανταπόκριση των: ομ καθ Αθανάσιου Τσαυτάρη, καθ Δημήτριου Κουρέτα και Τάσου Καπνοπώλη.

Η Μάγδα Κοντογιάννη, κτηνοτρόφος, γραμματέας του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε τις πολυποίκιλες δραστηριότητες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου πέραν από τις καθαρά εσωτερικές ενημερωτικές. Έτσι αναφέρθηκε σε πολλές παρουσίες σε νηπιαγωγεία, σε Δημοτικά σχολεία, αλλά κυρίως σε γυμνάσια και λύκεια, καθώς και σε Εσπερινά Σχολεία Δεύτερης ευκαιρίας, όπου γινόταν παρασκευή φαγητών, εκεί μπροστά στους μαθητές και ταυτόχρονα γινόταν ενημέρωση για τις ευκαιρίες & δυσκολίες του κτηνοτροφικού επαγγέλματος, ως επαγγελματικός προσανατολισμός, και ως ανάγκη της διατροφής του ανθρώπου.

Ακόμα αναφέρθηκαν ως ένα πολύ καλό εργαλείο επικοινωνίας οι τακτικές δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις στο zoom με την υποστήριξη του Skywalker-Εργασία στην Ελλάδα. Μόνο την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 δημόσιες διαδικτυακές συζητήσεις με δημόσιες προσκλήσεις πριν και ανταποκρίσεις μετά. Όλες οι συζητήσεις είναι αναρτημένες στο προφίλ του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής.

You might also like