‘Πράσινη’ δέσμευση για την Arla Foods

Θα επιδιώξει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Arla Foods ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα κινηθεί σε έναν χάρτη πορείας βιωσιμότητας για τη γαλακτοκομική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος ονομάζεται ‘Κλιματικός Χάρτης Πορείας – Προς μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα στη Γαλακτοβιομηχανία’ (Climate Roadmap – Towards Carbon Net Zero Dairy).

 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία στην οποία δεσμεύεται είναι  «μια πρωτιά για τη γαλακτοκομική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου», χώρα στην οποία το ζήτημα του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της παραγωγής κι επεξεργασίας γάλακτος έχει ανέλθει στη δημόσια ατζέντα. Ο ‘χάρτης πορείας’ για το κλίμα, στον οποίο δεσμεύεται η Arla Foods,  έχει ως στόχο να παρέχει στους καταναλωτές και τους λιανεμπόρους «σαφείς πληροφορίες σχετικά με το μέλλον της βιώσιμης γαλακτοκομικής παραγωγής».

Η εταιρία δεσμεύεται στο εξής να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχει τους κλιματικούς στόχους της για το 2030 μειώνοντας τις εκπομπές αερίων ρύπων σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της, από τα  γαλακτοπαραγωγικά αγροκτήματα, τις εγκαταστάσεις παραγωγής των προϊόντων της μέχρι την εφοδιαστική αλυσίδα της.

Οι στόχοι

Η Arla σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές αερίων ρύπων από τη δραστηριότητά της, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η Συμφωνία του Παρισιού, να διατηρηθεί δηλαδή η υπερθέρμανση του πλανήτη στον 1,5 βαθμό. Για να πετύχει κάτι τέτοιο η εταιρία θα πρέπει να μειώσει τα πεδία εκπομπών κατά 63%, σε σχέση με το έτος- βάση που είναι το 2015. Επιπλέον, η πολυεθνική συνεταιριστική εταιρία σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές κατά 30% ανά κιλό γάλακτος μέχρι το 2030.

Η Arla είναι ο πρώτος γαλακτοκομικός συνεταιρισμός του Ηνωμένου Βασιλείου και ένας από τους μόλις 59 επεξεργαστές τροφίμων και ποτών παγκοσμίως, που πληροί αυτό το πρότυπο.

Παράδειγμα: Συσκευασία

Η Arla φιλοδοξεί  να πετύχει τη χρήση 100% ανακυκλώσιμης συσκευασίας έως το 2025, σε όλα τα επώνυμα προϊόντα της. Στοχεύει να εξαφανίσει  κάθε πλαστική συσκευασία  σε οτιδήποτε κυκλοφορεί μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για κυκλική οικονομία, ο συνεταιρισμός θα λανσάρει το πρώτο πλήρως ανακυκλώσιμο μπουκάλι γάλακτος στην Αγγλία στις αρχές του 2023.

Τα μπουκάλια διαθέτουν καπάκια στεγανοποίησης κατασκευασμένα από 100% αλουμινόχαρτο, αντί για το ευρέως χρησιμοποιούμενο εύκαμπτο πλαστικό υλικό και θα κυκλοφορήσουν σε σουπερμάρκετ σε όλες τις επώνυμες σειρές γάλακτος της Arla.

You might also like