Τα παγωτά που λατρεύουν οι Αμερικανοί

Γεύσεις, τάσεις και κατανάλωση παγωτού σύμφωνα με έρευνα της  IDFA

Η International Dairy Foods Association (IDFA), η οποία εδρεύει στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε για λογαριασμός της η Research America, Inc. για να ερευνήσει  το τι είδους παγωτά και κατεψυγμένα επιδόρπια  αγαπάνε οι Αμερικανοί.

 

Η φετινή έρευνα είναι η πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα, καθώς σε αυτήν έλαβαν μέρος οι μεγαλύτερες εταιρίες επεξεργασίας γάλακτος και παρασκευής παγωτού, καθώς και εκατοντάδες καταστήματα λιανικής πώλησης  που ανήκουν στην North American Ice Cream Association. Στην έρευνα συμμετείχαν επίσης 1.000 Αμερικανοί καταναλωτές. Σημειώνουμε οτι το παγωτό είναι μια σημαντική αμερικανική βιομηχανία με κύκλο εργασιών που ξεπερνάει τα 13 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση

Οι πέντε γεύσεις που προτιμάνε οι παρασκευαστές και οι μεταποιητές είναι:

Κρέμα μπισκότο

Βανίλια

Σοκολάτα

Σοκολάτα με σιρόπι μέντας

Φράουλα

Οι πέντε γεύσεις που προτιμάνε οι καταναλωτές  είναι:

Σοκολάτα

Κρέμα μπισκότο

Βανίλια

Φράουλα

Μπισκότο με κομμάτια σοκολάτα

«Η αγάπη της Αμερικής για το παγωτό δεν γνωρίζει όρια γιατί είναι ένα ευχάριστο και απολαυστικό κέρασμα», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IDFA Michael Dykes. « Η παραγωγή και η κατανάλωση παγωτού αυξήθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας Covid και οι πωλήσεις συνεχίζουν να κινούνται με ανοδικό ρυθμό σε παντοπωλεία, καταστήματα λιανικής  και μικρομάγαζα» συμπλήρωσε.

Αμερικανοί & Παγωτό

Το κυπελάκι έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Αμερικανών με 37% και ακολουθεί το χωνάκι με 32%.

Το αγαπημένο topping των Αμερικανών είναι  η σοκολάτα με 26% κι ακολουθεί το σιρόπι σοκολάτας με 18%. Ξηροί καρποί ακολουθούν με 15% και οι πολύχρωμες τρούφες (sprinkles) με 14%.

Μεταξύ των ξηρών καρπών πρώτο έρχεται το φιστίκι πεκάν με 24% κι ακολουθούν τα peanuts με 18%.

Το 73% των καταναλωτών τρώει παγωτό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και δύο στους τρεις καταναλώνουν παγωτό το βράδυ. Το 84% των καταναλωτών αγοράζουν παγωτό στα παντοπωλεία και προτιμούν σε ποσοστό 77% τη συσκευασία half-gallon (περίπου 1.900 γραμμάρια).

You might also like