Ελασσόνα: Γιορτή Φέτας, 23 έως 25 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Δήμος Ελασσόνας διοργανώνει, μετά από μια διακοπή τεσσάρων χρόνων, εκδήλωση για τη φέτα στην πόλη που έχει συνδέσει το όνομά της με το συγκεκριμένο τυροκομικό προϊόν. Η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» Ελασσόνα 2022, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-25 Σεπτεμβρίου.

 

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του δήμου στην ανακοίνωσή τους, πρόκειται για μια διοργάνωση πολλά υποσχόμενη αφού αντικειμενικός σκοπός είναι να επαναπροσδιοριστεί η γιορτή μετά την πανδημία, να αναδειχθεί ο ρόλος της Ελασσόνας ως η κατ΄ εξοχήν γαλακτοπαραγωγός περιοχή αλλά και παραγωγής και εξαγωγής φέτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πανδημία της COVID 19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία ανέδειξαν τη σημασία της ύπαρξης ενός ισχυρού και ανθεκτικού συστήματος ανεφοδιασμού τροφίμων που λειτουργεί και εξυπηρετεί σε όλες τις περιστάσεις και είναι ικανό να εγγυηθεί στους πολίτες την πρόσβαση σε επαρκή προμήθεια τροφίμων σε προσιτές τιμές.


Η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα & Γαστρονομία, Ελασσόνα 2022» θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και θα λειτουργεί από τις 10.00–14.00 και από τις 17.00–22.00.

Στην έκθεση, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας αναμένεται να συμμετάσχουν  παραγωγοί φέτας, εργαστήρια κρέατος, οινοπαραγωγούς, παραγωγοί αποσταγμάτων και παραγωγοί άλλων τοπικών προϊόντων.

Όπως μας ενημέρωσαν από τον δήμο, στο πλαίσιο της Γιορτής Φέτας, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με καλεσμένους εκπροσώπους της πολιτείας, επιστήμονες και θεσμικούς φορείς.

You might also like