Τζίφρης: Τρίτο κατάστημα λιανικής, στο Αγρίνιο

Τρεις νέες κρέμες θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα

Τρίτο κατάστημα της γαλακτοκομικής Τζίφρης αναμένεται το επόμενο διάστημα, καθώς ο επιχειρηματίας στο χώρο της γαλακτοκομίας Κώστας Δασκαλάκης-Τζίφρης ετοιμάζει ένα ακόμα σημείο λιανικής, αυτή τη φορά στο Αγρίνιο. Παράλληλα η εταιρία λάνσαρε ένα νέο προϊόν κι ετοιμάζει άλλα τρία.

 

Μετά από μισό χρόνο λειτουργίας που συμπληρώνει το δεύτερο κατάστημα της γαλακτοκομικής εταιρείας Τζίφρης, το οποίο βρίσκεται στην Αθήνα, επί της οδού Υμηττού, στο Παγκράτι, ένα ακόμα θα λειτουργήσει στο Αγρίνιο, τη μεγαλύτερη πόλη και το πλέον ισχυρό οικονομικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας. Η απόφαση για ένα τρίτο κατάστημα πάρθηκε, διότι η εταιρεία αυτήν τη χρονική περίοδο, όπως υποστηρίζει ο συνομιλητής μας, «βρίσκεται σε καλό δρόμο». Και βρίσκεται σε καλό δρόμο παρά τις πιέσεις που δέχεται συνολικά η αγορά των τροφίμων.

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις τιμές των προϊόντων μας χαμηλά, να μην κάνουμε τις ανατιμήσεις που θα έπρεπε, απορροφήσαμε ένα μέρος των ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες, πετύχαμε αύξηση των πωλήσεών μας κι αυτό, ως έναν βαθμό, μας κράτησε δυνατούς στην αγορά» μας λέει ο γαλακτοκόμος από την Αιτωλοακαρνανία.

Κρέμα καραμελέ, το νέο προϊόν της εταιρίας ενώ αναμένονται άλλα τρία.

 

Όπως μας ενημέρωσε σε συζήτηση που είχαμε μαζί του,  οι τιμές του γάλακτος στην Αιτωλοακαρνανία προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στα 1,50 – 1,55 ευρώ για το πρόβειο γάλα, ενώ το αγελαδινό θα έχει αφετηρία τα 65 λεπτά και… βλέπουμε. Οι παραγωγοί είναι έτοιμοι να δώσουν τις τιμές αυτές. Το ζήτημα, όμως, για τον συνομιλητή μας είναι να μπορεί μια γαλακτοκομική εταιρεία να διατηρεί μέσα σε αυτό το όχι ιδιαίτερα ευνοϊκό σκηνικό την ποιότητα των προϊόντων της και να μην κάνει ‘εκπτώσεις’.

«Όπως εξαρτόμαστε από τον παραγωγό για την ποιότητα της πρώτης ύλης, έτσι εξαρτόμαστε και από τον καταναλωτή που θα αγοράσει το προϊόν μας. Αν αποφασίσουμε να ρίξουμε την ποιότητα, αλλάζει αυτή η σχέση. Με αργά βήματα θα περάσουμε κι αυτήν τη  δύσκολη περίοδο» μας εξηγεί.


Θυμίζουμε οτι η Τζίφρης ξεκίνησε πριν από περίπου 11 χρόνια τη λειτουργία της κι αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας τριών τόνων γάλακτος σε ημερήσια βάση.

You might also like