FORME: Διαγωνισμός τυριών στην Ιταλία

Με δωρεάν συμμετοχή σε δύο διαφορετικές κατηγορίες τυροκομικών κι όχι μόνο

Διεθνής διαγωνισμός τυριών, τυροκομικών προϊόντων  και ζυμούμενων γαλακτοκομικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στην Ιταλία υπό τον τίτλο FORME, στο Μπέργκαμο.

 

Η Διοργάνωση γίνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Γευσιγνωστών της Ιταλίας, τη γνωστή ONAF σε συνδυασμό με σειρά εκδηλώσεων για το τυρί στο Μπέργκαμο την ίδια περίοδο. Ο διαγωνισμός Progetto FORME, έχει τίτλο  Έκπληξη και Συγκίνηση’  (Stupore ed Emuzione) και έχει σκοπό «να  ενισχύσει τους επαγγελματίες του γαλακτοκομικού κλάδου, να παρέχει ποιοτική κρίση για τα προϊόντα της αγοράς και να διαδώσει  την κουλτούρα του γαλακτοκομικού τομέα».

 

Όποια τυροκομική εταιρία επιθυμεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, μπορεί  να λάβει μέρος σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, η μια με  τίτλο  ‘Πέρα από το Τυρί’ ( Oltre il Formaggio/Beyond the Cheese’), η οποία επιβραβεύει καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα που μπορεί να περιέχουν άλλα τρόφιμα, να περιέχουν βότανα και μπαχαρικά ή να έχουν ειδική διακόσμηση κ.λπ.

Η  δεύτερη κατηγορία, φέρει τον τίτλο ‘Χρυσός Τυροκόμος’ (‘Casaro d’ Oro/Golden Cheesemaker’) κι επιβραβεύει τα τυριά, αλλά και τους τυροκόμους που τα παράγουν καθημερινά. Η συμμετοχή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό είναι δωρεάν.


Προθεσμία εγγραφής: 15/10/2021 και προθεσμία παράδοσης δειγμάτων: 20/10/2021. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει με τη Γαλακτοκομική Σχολή για να  ενημερωθεί για τους όρους συμμετοχής [email protected].

You might also like