Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας στις 12 Νοέμβρη, στο Metropolitan

Σημαντικοί ομιλητές στην Ημερίδα που επιμελήθηκε επιστημονικά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Μετά από απουσία τεσσάρων χρόνων, η Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας έρχεται και πάλι στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης DAIRY EXPO 2022, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα, το τριήμερο 12-14 Νοεμβρίου 2022.

 

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου με προγραμματισμένη ώρα έναρξης στις 12.00 το μεσημέρι και η διάρκειά της θα είναι περίπου 3 ώρες. Θα αποτελείται από 8 επιστημονικές εισηγήσεις και τέσσερις τεχνικές παρουσιάσεις εταιριών.

Την Ημερίδα του Dairy News θα παρουσιάσει και θα συντονίσει ο Αντώνης Ανδρονικάκης, δημοσιογράφος στην εβδομαδιαία εφημερίδα  Ύπαιθρος Χώρα.

Όπως κάθε φορά στο παρελθόν, ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος θα ανοίξει με χαιρετισμό του την Ημερίδα του Dairy News. Εδώ στην έναρξη της Ημερίδας του 2018.

 

Την Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας  θα χαιρετίσει ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ  Χρήστος Αποστολόπουλος και αμέσως μετά ο λόγος θα δοθεί στις οκτώ επιστημονικές ομάδες που έχουν ετοιμάσει σημαντικές εργασίες/εισηγήσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, σε δύο ομάδες των τεσσάρων εισηγήσεων.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας, εταιρίες τεχνολογίας θα παρουσιάσουν τεχνολογικές λύσεις κι επιστημονικές εφαρμογές για την γαλακτοκομική & τυροκομική κοινότητα.

Ο καθηγητής Θεόφιλος Μασούρας από το Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, του Γεωπονικού Πανεπιστήμιο Αθηνών θα συμμετέχει στην Ημερίδα του Dairy News.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Παρουσιάζει & συντονίζει ο Αντώνης Ανδρονικάκης, δημοσιογράφος στην εφημερίδα  Ύπαιθρος Χώρα

Χαιρετισμός

Δρ. Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ)


Εφαρμογές κτηνοτροφίας ακριβείας στη διαχείριση εκτατικά εκτρεφόμενων γαλακτοπαραγωγών μηρυκαστικών

Γεώργιος Λαλιώτης 1 ([email protected]) , Συμεών Γ. 2, Φειδάκης Μ.3, Κασνέσης Π. 3, Θεοδωράκης Β.4, Κονδύλη Ε.5, Πατρικάκης Χ. 3, Μπιζέλης Ι. 1

Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγή, Γιαννιτσά, Πέλλα

3 Εργαστήριο Δικτύων και Υπηρεσιών Υπολογιστών- CoNSeRT, Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

4  Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών»

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Τμήμα Γάλακτος Ιωαννίνων

 

Τεχνολογία BLOCKCHAIN – Ψηφιακή ιχνηλάτηση της διακίνησης του γάλακτος από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Νικόλαος  Χωριανόπουλος 1, Χ. Τάσσου2, Α. Αργύρη2, Ε. Νικολάου2, Π. Χατζηνικολάου2, Σ. Χαρουτουνιάν1,2, Β. Τσέζος3 και Γ.-Ι. Νυχάς1

1Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Αττική

2Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ, Λυκόβρυση, Αττική

3Agritrack SA, Άνοιξη, Αττική

 

Πιστοποίηση προϊόντων γάλακτος με γενετικά εργαλεία

Δημήτριος Παπαχρήστου , Κουτσούλη Π., Λαλιώτης Γ., Μπιζέλης Ι.

Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Στοιχειακή Μεταβολομική – δημιουργία νέων προϊόντων: Επισήμανση γαλακτοκομικών με Σπάνιες Γαίες

Λήδα Παπαλάμπρου, Κωνσταντίνος Γεωργίου

Εργαστήριο Γενικής Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

 QACS/ ERGANAL, Αθήνα

«Μεταγονιδιωματική χαρτογράφηση του εργοστασιακού περιβάλλοντος, ένα νέο εργαλείο στα χέρια του Ποιοτικού Ελέγχου της σύγχρονης γαλακτοβιομηχανίας»

Σπύρος Μάρκος, Βιολόγος – Βιοτεχνολόγος Τροφίμων MSc.

 

ΠΥΤΙΑ- ΠΗΞΙΣ, Ελασσόνα

«Μπορεί η Ελλάδα να δημιουργήσει μια αγορά φυσικής πυτιάς;»

Νικόλαος Παλάσκας

 

Ε&ΜΥ, Αθήνα

« Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης Επιβλαβών Οργανισμών: Ελληνική Πραγματικότητα, Θεσμικό πλαίσιο και τα πρότυπο EN 16636 CEPA»

Δημήτρης Αντωνιάδης, γεωπόνος

 

BCT GROUP, Αθήνα

«Παραγωγή και Στράγγιση Φέτας: Η σημασία της σταθερότητας των συνθηκών αέρα για Αποδοτική Παραγωγή»

Κάτια Β. Μπουγάτσου, Διπλ. Μηγ/χος Μηχανικός ΕΜΠ, Δ.Σ. BCT Group, President Elect ASHRAE Greece


Εφαρμογή της ομογενοποίησης στην τυροκόμηση πρόβειου τυριού μειωμένων λιπαρών

Λάμπρος Σακκάς, Θεόδωρος Πάσχος, Γκόλφω Μοάτσου

Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Ο ρόλος των βιολειτουργικών και βιοπροστατευτικών καλλιεργειών στην παραγωγή παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων με έμφαση στα προϊόντα ΠΟΠ-ΠΓΕ

Ανθούλα Αργύρη 1, Ο. Παπαδοπούλου1, Χ. Καμαρινού1, Α. Δουλγεράκη1, Χ. Τασσου1, Ν. Χωριανόπουλος2

1Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ, Λυκόβρυση, Αττική

2Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Αττική

 

Το ελληνικό γιαούρτι, ένα προϊόν με διεθνή ταυτότητα

Θεόφιλος Μασούρας Ευαγγελία Ζωϊδου, Μοάτσου Γκόλφω, Μοσχοπούλου Αικατερίνη, Μαρούσα Κοντοδήμου, Μάρκος Ψαρράκης

Εργαστήριο Γαλακτοκομίας, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Ο Δρόμος του Τυριού αποτελεί καινοτόμο κινητήριο μοχλό πολιτιστικής κληρονομιάς για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή – Cheese Cult.  Το Διασυνοριακό Προγράμμα  IPA Ελλάδα – Αλβανία  και η συμμετοχή του  Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού -ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) 

Αλεξάνδρα Μέγα

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ΔIEK Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων- Γαλακτοκομική Σχολή

Η Αλεξάνδρα Μέγα, διευθύντρια στο ΔIEK Γαλακτοκομίας Ιωαννίνων- Γαλακτοκομική Σχολή, θα κλείσει την Ημερίδα του Dairy News. Εδώ σε παλαιότερη ομιλία της στην DAIRY EXPO του 2016.
You might also like