Γαλάτιστα: Στην τυροκομία ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός

Νέο τυροκομικό προϊόν από αιγοπρόβειο γάλα

Με ένα νέο τυροκομικό προϊόν εμφανίστηκε στην έκθεση Zootechnia 2023 ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

 

Σε νέα πορεία μπαίνει ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας Χαλκιδικής, έναν και πλέον αιώνα μετά την ίδρυσή του (1917), καθώς η ομάδα παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος, η οποία έχει συσταθεί εδώ και χρόνια στους κόλπους του Συνεταιρισμού (σήμερα έχει 35 μέλη που παράγουν συνολικά 3.000 τόνους αιγοπρόβειο γάλα ετησίως), αποφάσισε να προχωρήσει στην παραγωγή, τυποποίηση κι εμπορία τυριού.

Ο Άγγελος Τσαρτσαφλής, πρόεδρος στον Αγροτικό Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Γαλάτιστας Χαλκιδικής στο περίπτερο του Συνεταιρισμού στην έκθεση Zootechnia 2023

 

Ο Συνεταιρισμός λάνσαρε στην Zootechnia 2023 ένα νέο τυροκομικό προϊόν με το οποίο κάνει ένα άνοιγμα στην μεταποίηση. Πρόκειται για ένα λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, καθώς ο Συνεταιρισμός δεν έχει λάβει ακόμη την πιστοποίηση για την παραγωγή φέτας ΠΟΠ.  Η προώθηση του νέου προϊόντος θα γίνει σε τοπικά καταστήματα και, στην συνέχεια, θα επιδιωχθεί η τοποθέτησή του σε μεγαλύτερες αγορές και το λιανεμπόριο.

Ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων συνεταιρισμών, οι άνθρωποι από την Γαλάτιστα θέλουν να τοποθετηθούν στην αγορά της Θεσσαλονίκης και προς τούτο βρίσκονται σε κάποιες συζητήσεις για ένα κατάστημα στην Αγορά Μοδιάνο. Στο κατάστημα αυτό, όπου κι όποτε δημιουργηθεί, ο Συνεταιρισμός θα τοποθετήσει και τα προϊόντα των άλλων παραγωγών του, όπως το μέλι.


Κεντρική φωτογραφία: Το νέο προϊόν που παρουσίασε ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας Χαλκιδικής στην Zootechnia 2023.

You might also like