Το Αbraham Baldwin Agricultural College στην ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Επίσκεψη φοιτητών από το Αbraham Baldwin Agricultural College στη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ και τις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Study Abroad του Perottis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης, φοιτητές και καθηγητές από το Αbraham Baldwin Agricultural College, από την Georgia των ΗΠΑ, επισκέφτηκαν την Πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, στην Καμπή Άρτας και τις εγκαταστάσεις της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, στον Αμμότοπο Άρτας.

 

Το 10ήμερο πρόγραμμα

Σημείο εκκίνησης ήταν το εργοστάσιο της ΗΠΕΙΡΟΣ, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής τυροκομικών προϊόντων στην Ελλάδα, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα διάφορα στάδια της διαδικασίας παραγωγής των παραδοσιακών ΠΟΠ τυριών της εταιρείας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν την Πρότυπη ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ – τη μεγαλύτερη φάρμα αιγοπροβάτων στην Ελλάδα και μία από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη. Εκεί, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και παρατήρησαν από κοντά το Αυτοματοποιημένο Παρασκευαστήριο Ολικού Σιτηρεσίου, το Εργαστήριο Αναπαραγωγής, το Αναθρεπτήριο με τα συστήματα αυτόματου θηλασμού, τους στάβλους, καθώς και το πρωτοποριακό, για αιγοπρόβατα, αυτόματο περιστροφικό αρμεκτήριο, το οποίο διαθέτει ατομική ηλεκτρονική γαλακτομέτρηση και λογισμικό ιατρικής παρακολούθησης και ελέγχου της παραγωγής της μονάδας.

 

 

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος τουρισμού ήταν να γνωρίσουν οι φοιτητές την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και τον κλάδο της αγροδιατροφής, να παρακολουθήσουν από κοντά  τις πρωτοποριακές μεθόδους και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζει η ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ τόσο για τη διασφάλιση της ευζωίας των ζώων όσο και για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της ζωικής παραγωγής στο περιβάλλον. Ένας άλλωστε από τους πρωταρχικούς στόχους της είναι η εκπαίδευση και η μεταφορά τεχνογνωσίας στους υπάρχοντες κτηνοτρόφους, αλλά και στις επόμενες γενιές των κτηνοτρόφων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου.

 

You might also like