Διεπαγγελματική Parmigiano Reggiano: Συνεργασία με την Slow Food Italia

Για την στήριξη του προγράμματος που ενισχύει βοσκότοπους

Η πρωτοβουλία Slow Food Italia, έχει εντάξει μεταξύ των σκοπών της την ενίσχυση της παραγωγής που προκύπτει από τους φυσικούς βοσκότοπους. Πρόκειται για περιοχές που δεν έχουν υποστεί καμία επέμβαση οργώματος  και οι οποίες δεν καλλιεργούνται, αλλά αφήνονται στη φυσική διαδικασία βλάστησης, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.

 

Στόχοι του έργου το οποίο στηρίζουν η Slow Food Italia και η Κοινοπραξία του Παρμιτζιάνο Ρετζιάνο  είναι η διατήρηση φυσικών  λιβαδιών και η προοδευτική αύξηση της παραγωγικότητάς τους, που περιλαμβάνει:

  • Κτηνοτρόφους και παραγωγούς που δεσμεύονται να διατηρούν ή να αποκαθιστούν αυτά τα λιβάδια, ενισχύοντας την αποδοτικότητά τους, από ζώα που εκτρέφονται με σανό και σε περιβάλλοντα που εγγυώνται την ευημερία τους.
  • Καταναλωτές, που αναγνωρίζουν την αξία των σταθερών λιβαδιών και του κινδύνου που απορρέει από την απώλεια τους, καλώντας τους να ψάξουν στην αγορά για προϊόντα και διαδικασίες που τα προστατεύουν.
  • Μελετητές και τεχνικούς ικανούς να υποστηρίξουν τους παραγωγούς.

Προγράμματα σαν αυτό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και στη χώρα μας η οποία μετά τις προστάτες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στον Έβρο και τις πρωτοφανείς πλημμύρες στην Θεσσαλία, έχει χάσει σημαντικούς βοσκότοπους.


Κεντρική φωτογραφία: www.parmigianoreggiano.com

You might also like