ΥπΑΑΤ: Προχωρούν τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη, τις επόμενες εβδομάδες έρχεται προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή το εν λόγω πλαίσιο του νομοσχεδίου

Το ΥπΑΑΤ στοχεύει με αυτόν τον τρόπο σε μια εφ’ όλης της ύλης αντιμετώπιση των ανασταλτικών παραγόντων για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Όπως αυτά είναι η γραφειοκρατία και τα προβλήματα υλοποίησης, εξαιτίας καθυστερήσεων από πλευράς κυβερνήσεων και περιφερειών, αλλά και στην αποκατάσταση και προστασία του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τις προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου, προβλέπεται η ανάληψη εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης  από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ειδική αναφορά στους λόγους μη συμμόρφωσης των περιφερειών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Επιπλέον, μόλις ψηφιστεί ο νόμος, υπάρχει σχετική μέριμνα από την πλευρά του ΥπΑΑΤ για ανάληψη εξ΄ αρχής της διαγωνιστικής διαδικασίας προς εξυπηρέτηση του σκοπού της ενιαίας διαχείρισης, αλλά και της ταχύτερης υλοποίησης του έργου.

You might also like