Φιλανθρωπικός Αγώνας Καλαθοσφαίρισης από τη ΜΕΒΓΑΛ

Με τίτλο «Γινόμαστε όλοι ένα…»

Η ΜΕΒΓΑΛ στήριξε έναν διαφορετικό αγώνα μπάσκετ με στόχο να συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση ατόμων με κινητικές δυσκολίες. Πρόκειται για τον 1ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδια, με τίτλο «Γινόμαστε όλοι ένα…», που διοργανώθηκε από την SKcongress, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

 

Στο κλειστό γυμναστήριο «Σοφία Μπεφόν» Παλαιού Φαλήρου, ο Αθλητικός Σύλλογος Παραπληγικών «ΑΤΛΑΣ» αντιμετώπισε ομάδα αποτελούμενη από τους Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Τσαρτσαρή, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Μαυροειδή, Δήμο Ντικούδη, Γιάννη Σιούτη, και με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, και Πολιτισμού, Χρίστου Δήμα, καθήμενοι όλοι σε αμαξίδια.

Οι δύο ομάδες, με προπονητή τον Παναγιώτη Γιαννάκη και περιγραφή του Βασίλη Σκουντή συναγωνίστηκαν, προκειμένου να προσφέρουν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών τη δυνατότητα αγοράς αγωνιστικών αμαξιδίων, αλλά και την περαιτέρω στήριξη των μελών του.

Η πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, δήλωσε: «Η ΜΕΒΓΑΛ είναι πάντα κοντά στους συμπολίτες και με αξίες που πρεσβεύει από το 1950 βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια της ομάδας «ΑΤΛΑΣ» και είδε έμπρακτα πως η δύναμη βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή».

Η ΜΕΒΓΑΛ, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, προωθεί τη διάδοση του μηνύματος της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της συμπερίληψης, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα να αναπτύξουν ταλέντα και δεξιότητες και να κατανοήσουν ότι είμαστε όλοι ένα!

You might also like