Στην 30η Agrotica η Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Στο stand No31 του Περιπτέρου 2 της ΔΕΘ

Στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, Agrotica, θα συμμετέχει –για μία ακόμη φορά- η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

 

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ως κορυφαίο εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αναδεικνύει, διαμορφώνει και εμπνέει τους μελλοντικούς πρωτοπόρους ηγέτες και οραματιστές, για τη φροντίδα ενός βιώσιμου πλανήτη.

Φέτος συμπληρώνει 120 χρόνια προσφοράς και συνεχίζει να παρέχει ανώτερη γενική και τεχνική εκπαίδευση, βασισμένη στις σπουδές του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας Τροφίμων, της Γεωργίας και των Βιοεπιστημών για νέους και ενήλικες. Η ολιστική και βιωματική εκπαίδευση της Σχολής προετοιμάζει και εμπνέει το άτομο να ηγηθεί, να πρωτοπορήσει και να συνεισφέρει σε ένα βιώσιμο μέλλον για την Ελλάδα και τις γείτονες χώρες.

Το πρόγραμμα “Study USA”

Από την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσοι μαθητές επιθυμούν να συνεχίσουν σε κάποιο αμερικανικό πανεπιστήμιο δηλώνουν συμμετοχή στο πρόγραμμα “Study USA” της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ιδιαίτερη βάση δίνεται στους βαθμούς, την αγγλική γλώσσα και το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης. Επίσης, οι μαθητές οφείλουν να συμμετέχουν σε λέσχες και να αναπτύσσουν έντονη κοινωνική δραστηριότητα στην οικοτροφειακή ζωή και τον εθελοντισμό. Στις αρχές της Γ’ τάξης κάνουν αιτήσεις στα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στα οποία επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Τα πανεπιστήμια κάνουν την επιλογή τους αλλά παράλληλα παρακολουθούν και ενημερώνονται για τους βαθμούς των μαθητών μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, απόφοιτοι της σχολής που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. μοιράστηκαν προσωπικές εμπειρίες τους και έδωσαν συμβουλές στους μαθητές. Τόνισαν ότι οι γνώσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή αποδείχθηκαν πολύτιμες για τις σπουδές τους στην Αμερική.

You might also like