Γέμισε ‘αστέρια’ το Τυροκομείο Πιτταράς

Η μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα- Δώδεκα Superior Taste Award σε έξι προϊόντα

Το Τυροκομείο Πιτταρά από τη Νάξο ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη διάκριση για τη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος και τα προϊόντα που παράγει μέχρι σήμερα, διάκριση που έλαβε στο πλαίσιο ενός σημαντικούς διεθνούς διαγωνιστικού θεσμού.

 

Το International Taste Institute με έδρα τις Βρυξέλλες,  από το 2005 μέχρι σήμερα έχει αξιολογήσει χιλιάδες προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, από όλο τον κόσμο. Το Superior Taste Award αναγνωρίζεται ευρέως στη βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, με κριτική επιτροπή που αποτελείται από κορυφαίους ειδικούς στη γαστρονομία και είναι ίσως η πιο διάσημη πιστοποίηση ποιότητας και γεύσης παγκοσμίως.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προϊόντων του Τυροκομείου Πιτταρά για τα 2024 Superior Taste Awards είναι τα ακόλουθα:

  • Το προϊόν Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ Πιτταρά 12μηνης Ωρίμανσης λαμβάνει το Superior Taste Award με 3 αστέρια
  • Το προϊόν Γραβιέρα Νάξου Ποπ Πιτταρά λαμβάνει το Superior Taste Award με 2 αστέρια
  • Το προϊόν Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά 12μηνης Ωρίμανσης λαμβάνει το Superior Taste Award με 2 αστέρια
  • Το προϊόν Ξινοτύρι Φρέσκο Νάξου Πιτταρά λαμβάνει το Superior Taste Award με 2 αστέρια
  • Το προϊόν Μυζήθρα Γλυκιά Νάξου Πιτταρά λαμβάνει το Superior Taste Award με 2 αστέρια
  • Το προϊόν Γραβιέρα Πιτταρά σε Μπαστούνι λαμβάνει το Superior Taste Award με 1 αστέρι

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κτηνοτρόφος, τυροκόμος κι επικεφαλής της μονάδας στην Νάξο Νικόλας Πιτταράς προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Ως παραγωγός Γραβιέρας Νάξου ΠΟΠ, σαν Ναξιώτης και σαν Έλληνας, νιώθω ιδιαίτερα περήφανος για αυτή τη διάκριση που έρχεται σαν επιστέγασμα της σκληρής συνολικής προσπάθειας μας στη γη μας, την κτηνοτροφική μας μονάδα και το Τυροκομείο μας. Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η επιτυχία παγκοσμίου επιπέδου, ήρθε σε μία περίοδο ομολογουμένως δύσκολη για τους τυροκόμους (τους κτηνοτρόφους και γεωργούς) και αποδεικνύει ότι όταν είσαι πιστός στις αξίες και τις βάσεις της οικογενειακής αυτής επιχείρησης το αποτέλεσμα θα έρθει».

You might also like