ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG

Aπό την EcoVadis

H ελληνική εταιρεία τυροκομικών προϊόντων ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ, για πρώτη φορά, έλαβε μέρος στη διεθνή αξιολόγηση EcoVadis και διακρίθηκε για τις επιδόσεις της σε θέματα που σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG – Environmental Social Governance).

 

ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ: Πιστοποιήθηκε με το διεθνές πρότυπο ESG Η ΟΠΤΙΜΑ αξιολογήθηκε για τις πολιτικές, τις πρακτικές και τις δράσεις της σε τέσσερις βασικούς πυλώνες ESG:

  • Περιβάλλον
  • Ηθική
  • Εργασιακά & Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Βιώσιμες Προμήθειες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο σύστημα κατάταξης EcoVadis (Sustainability Rating) αξιολογούνται κάθε χρόνο πάνω από 500.000 εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα αναφορικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθούν στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Υπεύθυνος Συστημάτων Ποιότητας & Πιστοποιήσεων του Ομίλου ΟΠΤΙΜΑ, κ. Αλέξανδρος Τηγανίτας δήλωσε «Για το συγκεκριμένο project δουλέψαμε εντατικά πάνω από 5 μήνες με την άψογη συνεργασία πολλών διαφορετικών τμημάτων της εταιρείας μας. Το γεγονός ότι λάβαμε για πρώτη φορά μέρος στη συγκεκριμένη αξιολόγηση και καταφέραμε να επιτύχουμε υψηλές βαθμολογίες σε κάθε έναν από τους 4 άξονες που εξετάστηκαν, μας γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια και αισιοδοξία για την επόμενη ημέρα. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη διαχρονική δέσμευση της ΟΠΤΙΜΑ για μια επιχειρησιακή στρατηγική που διέπεται από τις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας, της κυκλικής οικονομίας και της αειφόρου ανάπτυξης, και βασίζεται πρωτίστως σε ηθικές και ειλικρινείς σχέσεις με όλους τους συνεργάτες». 

You might also like