Το κρεμώδες τυρί Γαλένι της Αφοί Ζερβού, πλατινένιο στα Olymp Awards 2017

Tο Γαλένι, ένα κρεμώδες λευκό τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που παράγει η εταιρεία Αφοί Ζερβού απέσπασε μια σημαντική διάκριση στα Taste Olymp Awards.

 

Το γαλένι, το Κρητικό τυρί κρέμα, το οποίο έχει μόνο 12% λιπαρά και θεωρείται  100% αγνό προϊόν συμμετείχε στα Taste Olymp Awards 2017, ένα διαγωνισμό ποιότητας τροφίμων και ποτών στον οποίο επίσης συμμετείχαν προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κύριο χαρακτηριστικό του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή τροφίμων και ποτών που καταδεικνύουν το μεγάλο εύρος της παραγωγικής διαδικασίας που ήδη εφαρμόζουν αρκετές επιχειρήσεις.

Το Γαλένι κέρδισε πάνω από 96 στους 100 βαθμούς αξιολόγησης. Δοκιμάστηκε με την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο και κέρδισε το πλατινένιο βραβείο Taste Olymp Awards.

Η Οικογένεια Ζερβού, η οποία παράγει το προϊόν,  δραστηριοποιείται στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων με παράδοση που ξεκινάει σχεδόν παράλληλα με την ιστορία της οικογενείας. Η Αφοί Ζερβού είναι μια οικογενειακή νεοσύστατη εταιρεία και διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή Ρουκάνι Τεμένους Ηρακλείου Κρήτης και είναι πιστοποιημένη με  ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ενώ επίσης διαθέτει πιστοποίηση από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Πως όμως προέκυψε το Γαλένι; Όταν μια μέρα το τυρί άλλαξε υφή, οι παραγωγοί του βρέθηκαν μπροστά σε ένα κρεμώδες  τυρί με έντονα αρωματική γεύση, αφήνοντας μια ισορροπημένη επίγευση όπως το ξινοτύρι. Έτσι, αποτελεί πλέον ξεχωριστή τυροκόμηση, που συσκευάστηκε πρόσφατα και ξεκίνησε το ταξίδι του εκτός του νησιού. Όπως μας ενημερώνει το σχετικό δελτίο Τύπου, “το γαλένι είναι τέλειο με φρέσκο ψωμί ή παξιμάδι σαν απλό πρωινό, τέλειο σαν cheese cake, τέλειο αντί κρέμα γάλακτος σε κοτόπουλο”.

 

 

You might also like