Νέο ευρωπαϊκό έργο στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

 «Καινοτομία στην εκπαίδευση και τη βιομηχανία γάλακτος» ο τίτλος του.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2018, η εναρκτήρια συνάντηση του ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού Έργου InnoDairyEdu (κωδ. 2018-1-EL01-KA203-047844) στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ2, Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018.

 

Το Έργο InnoDairyEdu (κωδ. 2018-1-EL01-KA203-047844) χρηματοδοτείται στο πλαίσιο των Στρατηγικών Συμπράξεων ΚΑ2, Τομέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, Erasmus+ 2018. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ στην Ελλάδα.

Το InnoDairyEdu αφορά στην ανάπτυξη καινοτόμου εκπαιδευτικού υλικού επιστήμης γάλακτος με έμφαση στα προϊόντα, στις διεργασίες, στην ποιότητα,  στην ασφάλεια και στην επιχειρηματικότητα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ICTS) και τους ανοικτούς εκπαιδευτικούς πόρους (OER).

 

Το Έργο συντονίζει το ΤΕΙ Θεσσαλίας, με επιστημονικά υπεύθυνη τη Δρ Ελένη Μαλισσιόβα, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων.

Οι εταίροι του έργου είναι: University of Leon, Spain- University of Parma, Italy- University of Warmia-Mazuri, Poland – Cyprus University of Technology-Cyprus και 4obs Σύμβουλοι ανάπτυξης και καινοτομίας – Ελλάδα.

Συνεργαζόμενοι φορείς του έργου είναι για την Ελλάδα: Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ «Όλυμπος», Κασέρι Ζαρογιάννης και ΘεςΓάλα, ενώ γαλακτοβιομηχανίες και συνεταιρισμοί γάλακτος και γαλακτοκομικών συμμετέχουν από όλες τις χώρες που αποτελούν την ομάδα έργου.

You might also like